2014. március 6., csütörtök

Mézes-mustáros csirkemell bébirépával

Hozzávalók: (2 adag)
50 dkg csirkemell
1 doboz bébirépakonzerv

bors
2 ek, mustár
1 ek, méz
1 ek. szójaszósz
1 tk. őrölt gyömbér
1 tk. currypor
1 gerezd fokhagyma lereszelve
olaj és kevés vaj

A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, majd sózzuk és borsozzuk. A mézet, a mustárt, a szójaszószt és a fűszereket (gyömbér, curry, fokhagyma) egy kis tálkában összekeverjük, majd pár csepp olajjal meghígítva a húsra öntjük, alaposan átforgatjuk, majd betesszük s hűtőbe 30 percre.  3 ek. olajat és 1 ek. vajat egy serpenyőben hevíteni kezdünk, majd mikor már összeolvadt a két zsiradék, hozzáadjuk a csirkemellet. Kb. 8 percig sütjük, néha keverjük át, hogy egyenletesen piruljanak. Ha látjuk, hogy a méz elkezd karamellizálódni, dobjuk hozzá a lecsöpögtetett répát, forgassuk át és már kész is. Tálalhatjuk rizzsel, vagy pirított tésztával.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése