A következőben egy finom recept jön, ha először ismerkedünk a medvehagymával, bátran próbáljuk ki.
Hozzávalók: (kb. 20-22 nagyobb pogácsára)
50 dkg liszt
1 ek. só
25 dkg margarin
1 tojás
nagy doboz tejföl fele
1 bögre tej
1 db élesztő
2 nagy marék medvehagyma (egy előre csomagolt adag fele)
2 ek. vaj
12 dkg reszelt sajt
A tejet meglangyosítjuk, teszünk bele egy kis kanál cukrot, majd belemorzsoljuk a friss élesztőt összekeverjük és félretesszük felfuttatni.
A medvehagymát alaposan megmossuk, majd a levél vastagabb erét lehúzzuk róla (akárcsak ahogyan a sóskát tisztítjuk). Felvágjuk apróra. A vajat feltesszük megmelegedni, majd ha felolvast hozzádobjuk a medvehagymát, és csak addig pirítjuk, amíg kissé összeesik.
A lisztet összemorzsoljuk a margarinnak, hozzátesszük sót, majd egy kis mélyedést készítünk a közepébe, ebbe tesszük bele a tejfölt, a tojást és a felfuttatott élesztőt és a darabolt hagymát. Alaposan összegyútjuk, majd egy bő órára félretesszük keleszteni.
Ha megkelt, kb. 1 cm vastagra kinyújtuk és nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Az előmelegített 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése