Hozzávalók: (12 szelethez)
Piskóta:
4 tojás
10 dkg liszt
8 dkg porcukor
1 ek. olaj
Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
250 ml tej
250 g túró
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
A tojásokat és a porcukrot robotgéppel addig habosítjuk, amíg az kifehéredik és habos lesz. Szitájuk hozzá apránként a lisztet és forgassuk a tésztába. A végén lazítás képp keverjünk bele 1 evőkanál olajat. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát, egyenletesen eloszlatjuk (kb. 1 cm vastagságúra) és 170 fokon 10 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingporból és a tejből a szokásosnál sűrűbb pudingot főzünk. A vajat és a porcukrot összehabosítjuk. Hozzáadjuk a citromhéjat és a túrót. Óvatosan beleforgatjuk a pudingot is.
Ha megsült a piskóta, 2 téglalapra vágjuk, megkenjük a krémmel. Érdemes olyan formába tenni, ami megtartja a sütit miközben hűl, így a krém nem folyik ki belőle. Lehetőleg egy éjszakán át hűtsük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése