Hozzávalók: (12 darab kisebb vagy 6 nagyobb)
50 dkg liszt
1 csomag szárított élesztő
1 bögre langyos tej
1 tk. só
2 ek. olaj
2 nagyobb héjában főtt burgonya
Sütéshez olaj.
A lisztet szitáljuk át, majd keverjük össze a szárított élesztővel és a sóval. készítsünk egy mélyedést a közepébe, ide öntsük a tejet, olajat és reszeljük bele a főtt burgonyát. Alaposan gyúrjuk össze, majd kelesszük 1 órán át. Ha megkelt, gyúrjuk át, 12 egyenlő gombócot csináljunk a tésztából, majd ezt is kelesszük további 20 percig. Ezután az öklünkkel lapítsuk ki a tésztát, ügyeljünk arra, hogy ne szakadjon ki!
Bő forró olajban oldalanként 2-2 percig süssük.
Tálalhatjuk sósan, fokhagymásan, sajttal és tejföllel, bátrabbak édes verzióban is kipróbálhatják.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése