2014. július 23., szerda

Norvég almatorta

Hozzávalók:
2 alma
2 tojás
12,5 dkg vaj
12,5 dkg cukor
12,5 dkg liszt
2 tk. sütőpor
1 ek. fahéj+ 3 ek. cukor

A vajat a cukorral összehabosítjuk. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat majd ezzel jól kidolgozzuk a masszát. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a vajas keverékhez adjuk. Egy 18 cm-es tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát. Az almát megmossuk, meghámozzuk, és cikkekre vágjuk. 45 fokos szögben élükkel lefelé a tésztába nyomkodjuk. Megszórjuk fahéjas kristálycukorral
és 180 fokon 40-45 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése