Hozzávalók:
3 fej hagyma
10 dkg vaj
2 ek. liszt
1/2 bögre tejszín
1 liter alaplé
só
bors
friss metélőhagyma
10 dkg trappista sajt lereszelve
kevés vaj
toast-kenyér
A hagymát félfőre szeleteljük, majd a vajon elkezdjük megpárolni. sózzuk és borsozzuk. Ha már megpuhultak, rászórjuk a lisztet, majd ezzel is megdínszteljük. Ráöntjük a tejszínt, csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a zöldségalaplevet is. Ízesítjük szükség szerint sóval és borssal, ill. metélőhagymával. Lefedjük és összefőzzük. Ha kész leturmixoljuk. Közben a kenyereket háromszögekre vágjuk, majd megkenjük őket vajjal, ráhalmozunk egy csipet sajtot. Sütőlapra tesszük, majd mehet 180 fokon alsó-felső sütésen 10 percre a sütőbe. (Gyors verzió: 3 perc 600 watton mikróban, de miután kivettük, hagyjuk pihenni pár percet hogy megkeményedjen a kenyér).
Tálaláskor a sajtos croutonnal és aprított metélőhagymával díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése