Hozzávalók: (kb. 100 darab lesz belőle közepes pogácsaszaggatóval szaggatva)
80 dkg liszt
30 dkg vaj
15 dkg reszelt sajt
2 tojás
8 dkg élesztő
1 dl tej + fél deci az élesztő felfuttatásához
1 ek. só
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. Tehetünk bele egy kávéskanálnyi kristálycukrot, ez segít feljönni az élesztőnek. A lisztet elkeverjük a reszelt sajttal, a sóval, majd egy mélyedést készítünk a közepébe, ebbe morzsoljuk bele vajat, adjuk hozzá tojásokat, az 1 dl tejet és a felfutott élesztőhabot. Alaposan kidolgozzuk a tésztát. Ha ragadna, kis lisztet tegyünk még az edénybe, ha túl száraz lenne, kevés tejet adjunk hozzá. Kb. 1 órán át kelesszük. Ha kész 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, tetejét késsel beirdaljuk, majd kiszaggatjuk. Még további 30 percet pihentetjük, tetejét megkenjük tojással és szórunk rá reszelt sajtot. Előmelegített 190 fokos sütőben 10 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése