2014. február 20., csütörtök

Epres piskótatorta

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, kevés alapanyag kell hozzá és garantáltan nagy sikert arat!

Hozzávalók: (18 cm-es tortaformához)
3 tojás
3 ek. porcukor
4 ek liszt
1 zacskó sütőpor
10 szem földieper
eperlekvár
1 tasak piros tortazselé

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákat összehabosítjuk a cukorral. A lisztet összekeverjük a sütőporral. Most fokozatosan adagoljuk a tojássárgás cukros keverékhez a lisztet és a tojáshabot, ügyelve arra, hogy ne törjük össze nagyon a habot. (Csak annyi lisztet használjunk fel, amennyit felvesz a massza tojáshabosan, különben sulykos lesz a piskóta!) Előmelegített sütőben 160 fokon 20 percig sütjük. Eközben az epret megmossuk, majd felszeleteljük. Miután a piskóta kihűlt,( ha esetleg púpos a teteje, vízszintesre levágjuk), megkenjük eperlekvárral. Tegyük vissza a tortaformába, majd rátesszük a felszeletelt epret. A tortazselét összekeverjük 3 ek. cukorral és 2,5 dl vízzel feltesszük főzni. Ha felforrt, 5 percenként megkeverve kihűtjük, amíg még nem szilárdul meg a torta tetejére öntjük. Egy estén át a hűtőben hűtjük, így a piskóta magába szívja a lekvárt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése