Gyors és finom. Röviden így lehet jellemezni a most következő receptet.
Hozzávalók:
1 kg csirkemell
1 csomag fagyasztott brokkoli
10 dkg füstölt sajt lereszelve
2 dl tej
2 ek. vaj
2 ek. liszt
só és bors
A csirkemelleket felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd alaposan sózzuk és borsozzuk. Kevés olajon megpirítjuk mindkét oldalán. Egy hőálló tál aljára kevés olajat öntünk, majd szép sorban beletesszük a megsütött husikat. Mindeközben egy lábasban vizet forralunk. Ha a víz felforrt, alaposan megsózzuk, majd blansírozzuk a brokkolirózsákat. Ez azt jelenti, hogy beledobjuk a lobogva forró vízbe, majd 2 perc után jeges vízbe kiszedjük. Ettől a zöldség megőrzi a szép színét és kellemesen ropogós marad. Pár percet követően a csirkemell szeletekre halmozzuk. Kapcsoljuk be a sütőt aló-felső fokozatra 200 fokon.
Most jöhet a besamell. Ehhez a vajat kis lángon felolvasztjuk, majd hozzátesszük a lisztet és habverővel csomómentesre keverjük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejet, majd csomómentese keverjük. Visszatesszük a tűzhelyre, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Az utolsó pillanatban jöhet hozzá a sajt. A mártást a brokkolik tetejére öntjük és betesszük a sütőbe, hogy összesüljön. Akkor jó mikor a teteje már szépen megpirult (kb. 20-30 perc.)
Tálalhatjuk burgonyapürével, rizzsel, de akár kuszkusszal is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése