2013. október 12., szombat

Sült csirkecombok sárgarépás-sütőtökös burgonyával

Tipikus őszi étel. A sárgarépa és a sütőtök mennyei ízt ad. Nem a hagyományos sült csirke forgatott burgonyával. Ez az étel magába zárja az ősz legfinomabb ízeit. Arról nem is beszélve én mindezt egy szüreti mulatság mellett élvezhettem.

Hozzávalók:
1 kg csirke felső comb (4-6 db.)
15 dkg burgonya meghámozva és felkockázva
15 dkg sütőtök meghámozva és felkockázva
2 szál sárgarépa meghámozva és nagyobb darabokra vágva
1 szál póréhagyma

bors
rozmaring
fokhagyma
1 pohár vörösbor

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. Egy nagy hőálló tálat alaposan kiolajozunk, majd beledobjuk a sárgarépa-burgonya és sütőtökkockákat. Ezt is alaposan megsózzuk és borsozzuk. 3 gerezd fokhagymát megfelezünk, majd arányosan eldugdossuk a zöldségek mellett. A póréhagymát kettévágjuk majd ezt is a tepsibe tesszük. Pár szál (én összesen 4 közepes szálat használtam) rozmaringot teszünk a tetejére. Ráfektetjük a csirkehúst. Óvatosan aláöntjük a bort, majd alufóliával betakarjuk. 180 fokos előmelegített sütőben előbb 45-50 percet pároljuk, majd ha már a hús megpuhult, a fóliát levesszük róla és felső sütésen 20-25 perc alatt kipirítjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése