A következőekben ezeket a válogatásokat osztom meg.
A paprikákat száraz hűvös helyen egy tálcára terítve kiszárítunk, ez kb. 1-2 hónap alatt meg is van. Majd mozsárban, durva szemű tengeri sóval kissé összetörjük őket.
Az így kapott pelyhet sok ételbe felhasználhatjuk. Nekem személyes kedvencem: 1 üveg extraszűz olívaolajhoz adjuk belőle 1 teáskanálnyi mennyiséget, majd légmentesen zárjuk le. Bátrabbak megduplázhatják a paprika mennyiségét. Tehetünk még hozzá 1 ág rozmaringot is. Csak jót tesz neki. Akár ajándéknak is tökéletes egy szép díszüvegben.
Készíthetünk házilag fűszerkeveréket is belőle. Kitűnő ízesítése lehet csirke és sertéshúsoknak is. Ehhez a szárított paprikát törjük porrá, adjuk hozzá sót, szárított gyömbért, fokhagymaport, kevés őrölt koriandermagot. ÉS kész is az isteni fűszerkeverék. Használhatjuk kínai fűszerkeverékként is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése