2013. október 6., vasárnap

Brownie, avagy A LEGJOBB csokis sütemény

Hozzávalók:

20 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
3 tojás
20 dkg cukor
1/2 tasak sütőpor
3 ek. kakaópor (cukrozatlan)
15 dkg liszt

A csokit és a vajat gőz fölött egy edényben felolvasztjuk. Közben a tojásokat a cukorral összehabosítjuk. Mikor a csoki felolvadt óvatosan a tojáshoz adjuk, nehogy kicsapódjon. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral átszitáljuk, majd 3 részletben a tojásos-csokis masszához adjuk. Sütőpapírral bélelt formába öntjük (én kerek tortaformát választottam, de négyszögletes, vagy akár szív formájú tepsiben is jól mutat). 180 fokon előmelegített sütőben 20-25 perc alatt addig sütjük, míg a sütemény közepe még éppen morzsás állagú, azaz ha megszúrjuk a villa nem egészen tisztán jön ki a sütiből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése