2013. október 19., szombat

Erdélyi gombaragu

Hozzávalók:

50 dkg csiperkegomba
1 közepes fej vöröshagyma
10 dkg baconszalonna egyben
2 ek. tejföl
1 ek. liszt
olaj
tárkony

bors
pirospaprika

A gombát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, majd  a bacont is apró nagyjából akkorára vágjuk, mint a gombát. Kevés olajon elkezdjük pirítani őket. Ilyenkor ne sózzuk, csak borsozzuk, mert a bacon később engedi ki a sós ízt. Ha a hagyma megpuhult, a szalonna kipirult, jöhet hozzá a gomba. Átforgatjuk, majd teszünk hozzá 1 kk. pirospaprikát. Felöntjük kevés vízzel, csak épp hogy ellepje. Lefedjük, majd pároljuk kb. 15-20 percig. Közben a tejölt és a lisztet csomómentesen elkeverjük. Mikor a gomba megpuhult, kevés szaftot merünk a tejfölre, alaposan elkeverjük, majd visszaöntjük a raguba. Most sózhatjuk, ha szükséges, illetve most jöhet bele a tárkony (nagyjából 1 púpos kávéskanálnyi). Felfőzzük a habarással és már tálalhatjuk is. Én copfocska tésztát főztem ki mellé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése