2013. október 3., csütörtök

Meggyes-joghurtos torta

Nem kis túlzás kijelenteni, hogy ez a torta megállja a helyét akár szülinapi tortaként is. Próbálják ki, hiszen bő másfél óra alatt kész, elfogyni viszont 10 perc alatt képes.

Hozzávalók:
3 tojás
3 ek. kristálycukor
3. ek. liszt
1 üveg meggybefőtt
1 kis doboz natúr joghurt
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
1/2 csomag főzés nélküli zselatinpor (ALDIs)


A tojásokat összekeverjük a kristálycukorral, majd habverővel addig verjük, amíg kifehéredik a tojás. Ez közepes fokozaton kb. 5-8 perc. A lisztet szitáljuk át, majd apró adagokban kb. 4 részben adjuk a tojásokhoz. Óvatosan keverjük össze, ügyelve arra, hogy ne maradjanak benne lisztcsomók. Ha úgy látjuk, hogy túl híg a tészta, akkor még egy ek. lisztet. Sütőpapírral bélel tortaformába öntjük. 170 fokon 20 perc alatt készre sül. Hagyjuk a formában kihűlni.
A meggy levét leöntjük és félretesszük. A pudingport kikeverjük a tejjel, majd kis lángon csomómentesre főzzük. Jó sűrű legyen, mert még hozzáadjuk a joghurtot, amitől lágyabb lesz a krém! Ebbe nem kell cukor, mert a tészta és a gyümölcs is elég édes.
A kész pudingot még folyós állapotában a sütemény tetejére öntjük. Szép sorban elhelyezzük rajta a meggyszemeket.
A meggy levét tegyük be a mikróba, de csak annyi időre, hogy épp meleg legyen. Keverjük hozzá a zselatinport, ügyeljünk arra, hogy szépen feloldódjon a zselatin. Öntsük a torta tetejére. Mehet a hűtőbe, kb. 2 óra alatt készrefagy.
Mielőtt tálaljuk óvatosan vágjuk körbe a tortát, így könnyebb lesz leszedni róla a tortaformát.
Jó étvágyat!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése